Thursday, 8 December 2011

stesen minyak dan kita

(klik kat gambor besor)

''kalau jodoh tu tak kemana perginye... bior le dari ceruk mana pun duduknye, kompom datang punya'' kata yang biasa kita dengor.. ye memang.. tapi mungkin dibawah tajuk kecil lain bergantung kepada fakta kes.. walau bagaimana pun kalu mengikut logik akal, semua perkara yg berlaku mesti dengan sebab...di sebabkan peristiwa... pergerakan, pertemuan, eksiden, mungkin ini boleh di label sebagai takdir?..

macam-macam kisah pertemuan anak manusia nih... yang penting berusaha dan mencari peluang serta memberi peluang.. tapi mesti berpandukan akal dan ilmu... pengalaman orang lama mungkin boleh jadi panduan..pengalaman macam mana? 

''deme, kalu tangan bersimpai peluk tubuh, nasik depan mata pun tak masuk ke mulut.. tu pun bukan main cekau aje, ada adab nye, baca bismillah doa makan sume sume.. dan yg penting kebersihan tangan kita...dan nasik depan kita... setan tu genius'' kata seorang otai.. agak2 boleh paham? hehehehe... koy pun tak berapa nak paham tu..

''dalam hidup ni ada masonyo kita boleh terimo... dan ado masonyo... langsung tok dek masuk akal'' ~~sawat chawatbesiwat..

aishhhhh...
(=,=)7

2 comments: